Mainos
Mainos

Unkari ja Romania allekirjoittavat historiallisen sopimuksen

Unkari ja Romania allekirjoittavat tässä kuussa historiallisen sopimuksen, jonka on määrä lopettaa kiistely Romanian 1,6-miljoonaisen unkarilaisvähemmistön asemasta. Sopimuksella pyritään myös parantamaan maiden taloudellisia ja sotilaallisia suhteita.

Allekirjoittamisesta ilmoitettiin sen jälkeen kun Unkarin parlamentti oli torjunut opposition vaatimuksen, että sopimuksen tekstiin on tehtävä muutoksia. Opposition mukaan sopimus tähtää itse asiassa Romanian unkarilaisten sulauttamiseen pääväestöön sen sijaan että soisi heille itsemääräämisoikeuden.

Parlamentti kuitenkin torjui muutosvaatimukset. Pääministeri Horn sanoi tänään, ettei hän ole kuullut mitään sellaista, mikä estäisi häntä allekirjoittamasta sopimusta.

Sopimuksesta on neuvoteltu viisi vuotta. Se on kummallekin maalle elintärkeä, koska se on yksi ehto molempien liittymiselle niin EU:hun kuin sotilasliitto Natoonkin.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme