Mainos
Mainos

Unkarilaislääkärit vastustavat sairausvakuutuksen muutosta

Uusi laki on synnyttänyt laajoja lakkoja muun muassa joukkoliikenteessä. Sairausvakuutusjärjestelmän uudistamisellta Unkarin hallitus yrittää pienentää budjetin alijäämää.

Unkarin lääkärit vastustavat uuden sairausvakuutuslain ottamista käyttöön. Uuden lain mukaan järjestelmään otetaan mukaan yksityistä pääomaa, mikä voi johtaa köyhien syrjäytymiseen, sanoo Unkarin lääkärikillan puheenjohtaja Istvan Eger.

Lääkärit aikovat taistella maanantaina hyväksyttyä lakia vastaan lakoilla sairaaloissa.

Jo maanantaina uutta lakia vastaan suunnatut lakot pysäyttivät puolet junaliikenteestä. Myös bussinkuljettajia, lentokenttien työntekijöitä ja opettajia liittyi lakkoon.

Sairausvakuutusjärjestelmän uudistaminen on osa hallituksen toimia pienentää budjetin alijäämää, joka on EU-maista suurin eli 9,2 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Hallituksen pakettiin kuuluu myös verojen korotuksia, energian hinnan nostaminen ja maksun ottaminen lääkärissä ja sairaalassa käymisestä.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme