Mainos
Mainos

Unkarin ilmatila ja lentokenttä Naton käytössä

Unkarin parlamentti on antanut sotilasliitto Natolle suostumuksen käyttää maan ilmatilaa ja sotilaslentokenttiä iskuissa Jugoslaviaa vastaan. Parlamentin enemmistö äänesti yhteistyön puolesta.

Jugoslavia on varoittanut sen viittä naapurimaata pysymään erossa Naton rankaisuiskuista. Jugoslavian naapurimaista Unkari on ainoa Naton jäsen. Maa hyväksyttiin sotilasliittoon jäseneksi maaliskuun 12. päivänä yhdessä Puolan ja Tsekin tasavallan kanssa.

Unkarin ulkoministeri Janos Martonyi kertoi ennen äänestystä, että lentokenttien käyttö rajoitetaan koskemaan ainoastaan Taszarin kenttää, joka jo on Yhdysvaltojen tukema rauhanturvajoukkojen tukikohta Bosniassa.

Unkarin viranomaiset sanoivat, että maa ei aio osallistua varsinaisiin hyökkäyksiin Jugoslaviaa vastaan. Yhdysvaltain erityislähettiläs Richard Holbrooke saapui Unkariin eilen. Hän aikoo osallistua Unkarin parlamentin ulkoasiainkomitean kriisi-istuntoon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme