Mainos
Mainos

Unkarin kiistelty esitys menemässä läpi – kaikki turvapaikanhakijat konttileireille

Unkarissa parlamentti on hyväksynyt esityksen kaikkien turvapaikanhakijoiden automaattisesta pidättämisestä. Käytännössä henkilöt pannaan Unkarin eteläisellä rajalla sijaitseviin konttileireihin.  

Määräys koskee niin Unkariin tulevia kuin siellä jo olevia turvapaikanhakijoita. Heidän ei sallita liikkua vapaasti maassa tai poistua sieltä niin kauan kun turvapaikkahakemuksia käsitellään.  

– Tulevaisuudessa kaikkien laittomien maahantulijoiden täytyy odottaa turvapaikkakäsittelynsä päätöstä tarkoitukseen varatuilla transit-alueilla rajalla, parlamentin verosivulla selvitettiin.  

Pääministeri Viktor Orbanin mukaan laki on vastaus maahanmuuttajien Euroopassa tekemiin terrori-iskuihin.  

Unkari joutui keskeyttämään turvapaikanhakijoiden pidättämisen vuonna 2013 muun muassa EU:n arvosteltua käytäntöä.   

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Unkarin käytäntö rikkoo EU:n ohjeistusta, jonka mukaan ketään ei saa pidättää vain sen takia, että henkilö on hakenut turvapaikkaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot