Mainos
Mainos

Unkarin pääministeri puuttui Ukrainan asioihin

Unkarin pääministeri Viktor Orban haluaa autonomian Ukrainan unkarilaisvähemmistölle.

Ukrainassa asuu noin 200 000 etnistä unkarilaista. Vähemmistö asuu lähes kokonaisuudessaan Transkarpatian alueella, joka kuului Unkarille ennen ensimmäistä maailmansotaa.

- Unkarin valtio tukee täysipainoisesti Transkarpatian unkarilaisten autonomiavaatimuksia, Orban sanoi televisiohaastattelussa eilisiltana.

- Vakaa ja demokraattinen Ukraina on meidän intressissämme, mutta Ukraina ei voi olla vakaa ja demokraattinen, jos se ei myönnä vähemmistöille ja kansallisille yhteisöille, unkarilaiset mukaan lukien, mitä niille kuuluu, Orban muotoili.

Orban vaati autonomista asemaa Unkarin naapurimaissa asuville etnisille unkarilaisille myös viikon takaisessa virkaanastujaispuheessaan.

Orbanin puhe herätti närää ulkomailla. Puolan pääministeri Donald Tusk piti unkarilaiskollegansa lausuntoa valitettavana.

- Meidän täytyy varoa, että emme tue suorasti tai epäsuorasti (Ukrainan) Venäjä-mielisiä separatisteja. (Orbanin) sanojen ajoitus oli huono, Tusk sanoi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme