Mainos
Mainos

Unkari ja Puola arvostelevat EU:n esitystä turvapaikanhakijasakoista: "Kuulostaa aprillipäivän aivoitukselta"

Unkari ja Puola arvostelevat EU:n esitystä, jonka mukaan turvapaikanhakijoista kieltäytyville maille määrättäisiin sakkoja.

Unkarin ulkoministeri Peter Szijjarto kutsui esitystä kiristykseksi, Puolan ulkoministeri Witold Waszczykowski sanoi sen kuulostavan aprillipilalta.

EU:n komission esityksen mukaan turvapaikanhakijoita jaettaisiin maakohtaisin kiintiöin. Niistä voisi kieltäytyä maksamalla 250 000 euron sakon per henkilö, jota ei oteta vastaan. 

Unkarin ulkoministerin mukaan esitystä ei voida hyväksyä ja se on täysin epäeurooppalainen. Hän kommentoi asiaa niin sanottujen Visegrad-maiden eli Unkarin, Puolan, Tshekin ja Slovakian kokouksessa Prahassa. 

– Mietin yhä, onko kyseessä vakavaksi tarkoitettu ehdotus, koska se kuulostaa ihan aprillipäivän aivoitukselta, Puolan Waszczykowski sanoi. 

Unkari ja Slovakia veivät kiintiöehdotuksen joulukuussa EU-tuomioistuimeen. Unkari aikoo järjestää asiasta kansanäänestyksen myöhemmin tänä vuonna.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme