Mainos
Mainos

Unkarin sulkeutuminen muutti pakolaisten reittiä nopeasti – uhkana sodanaikaiset miinat

Pakolaisten reitti näyttää muuttuneen nopeasti Unkarin suljettua rajansa eilen.

Serbiassa pakolaisia Makedonian rajalta kuljettavat linja-autot on ohjattu suoraan Kroatian rajalle, kertovat B92-radio ja Blic-sanomalehti.

B92:n haastatteleman bussikuskin mukaan häntä ja hänen kollegoitaan oli ohjeistettu ajamaan Kroatian rajalle Unkarin rajan sijasta.

Unkari sulki eilen rajansa Serbiasta tulevilta pakolaisilta.

Uuden lain voimalla Unkari alkoi käännyttää pakolaisia takaisin Serbiaan, jota se pitää turvallisena maana pakolaisten palauttamiselle. Turvapaikanhakijoiden hakemuksia Unkari alkoi käsitellä pikavauhtia ja hylkäsi ensimmäiset parikymmentä hakemusta muutamassa tunnissa.

Serbia ilmoitti heti, ettei sillä ole mahdollisuuksia käsitellä Unkarin rajalta käännytettäviä pakolaisia niiden lisäksi, jotka koko ajan tulevat maahan Kreikan ja Makedonian kautta. Myös YK oli yhtä mieltä siitä, että Serbialla ei ole mahdollisuuksia pakolaisten majoittamiseen.

Serbia kieltäytyikin ottamasta pakolaisia takaisin Unkarin puolelta ja vaati Unkaria avaamaan rajansa uudestaan.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR oletti pakolaisten vaihtavan piakkoin reittiään. Pakolaisten oletettiin siirtyvän kulkemaan juuri Kroatian ja Slovenian läpi pohjoiseen.

Vielä illalla tilanne Serbian ja Kroatian rajalla oli rauhallinen.

Kroatian median mukaan pakolaisia uhkaavat maiden rajalla raivaamattomat miinat, joita maastossa on vielä 1990-luvun Jugoslavian hajoamissodan jäljiltä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme