Mainos
Mainos

Unmovic valmis jatkamaan Irakin asetarkastuksia

YK:n asetarkastuskomission Unmovicin mukaan YK:n asetarkastajat voisivat palata Irakiin pian, mikäli YK:n turvallisuusneuvosto näin päättää.

YK:n asetarkastuskomissio Unmovic sanoo, että se voisi olla valmis aloittamaan asetarkastukset Irakissa uudelleen lyhyellä varoitusajalla. Tämä siitä huolimatta, että asetarkastajien päämaja tuhoutui YK:n Bagdadin-päämajaan tehdyn pommi-iskun yhteydessä.

Unmovicin tarkastajat vetäytyivät Irakista 18. maaliskuuta, juuri ennen kuin Yhdysvallat aloitti sodan Irakia vastaan. Tuoreessa raportissa Unmovic sanoo, että tarkastuksia voidaan jatkaa nopeastikin, jos YK:n turvallisuusneuvosto näin päättää.

Amerikkalaisviranomaiset ovat sodan päättymisen jälkeen toistuvasti sanoneet, ettei YK:n asetarkastajien paluu Irakiin ole tarpeen, koska Yhdysvaltain omat edustajat voivat hoitaa tarkastukset. Irakista ei ole kuitenkaan löytynyt väitettyjä joukkotuhoaseita.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme