Mainos
Mainos

Upeat kuvat: Tornadobongari Marko, 34, ei pelkää hengenvaaraa

Sloveniasta kotoisin oleva Marko Korosec haluaa kuvata tornadoja. Eikä mitään pieniä tai kaukaa, vaan niitä kaikista vaarallisimpia ja juuri, kun ne ovat pahimmillaan.

Marko Korosecin, 34, harrastus alkoi vuonna 1999. Silloin hän kuvasi tornadoja kotimaassaan, mutta alkoi pian kuvata niitä myös Yhdysvaltojen Tornado alleyksi kutsutulla alueella, jossa tornadot ovat yleisiä. Intohimo on vuosien saatossa vienyt miehen Yhdysvaltojen ja Kanadan lisäksi Italiaan, Kroatiaan ja Adrianmerelle.

– Yritän vangita kuviin luontoäidin raivon ja vimman, saada dramaattisia kuvia, myrskyjä jahtaava Korosec kertoo.

Hänen mukaansa vaaralliset tornadot voivat muodostaa tappavia salamoita, ryöppyäviä sateita, tuhoavia tuulia ja väkivaltaisia tornadoita. Hän kertookin, että turvallisuus on hänelle aina ykkösasia.

– Kokemukseni avulla saan kuvattua parhaat hetket, mutta olen silti turvassa, meteorologinakin toimiva Korosec sanoo.

Korosec kertoo matkustavansa Yhdysvaltojen ja Kanadan alueella olevalle tornadovyöhykkeelle, Suurten tasakojen alueelle, vuosittain muutamaksi viikoksi kerrallaan. 

Tornadot ovat Yhdysvalloissa suhteellisen yleisiä. Näin tornado riehui New Orleansissa elokuussa:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme