Mainos
Mainos

Uraanista syöpää Irakissa?

Yhdysvaltain puolustusministeriö kiistää jyrkästi Irakin syytökset, joiden mukaan irakilaislasten korkeat syöpäluvut ovat seurausta amerikkalaisten ja brittien Persianlahden sodassa käyttämistä uraanipitoisista ammuksista.

Pentagonin tiedottaja Kenneth Bacon sanoi sen sijaan, että mikäli syöpään sairastuminen on irakilaislasten keskuudessa yleistynyt, se voi johtua sinappikaasusta, jota Irak käytti Irakin ja Iranin välisessä sodassa.

Irakilaiset terveysviranomaiset ovat vaatineet Bagdadissa pitämässään konferenssissa täyskieltoa uraanipitoisille ammuksille. Bacon myönsi, että uraanipitoisia ammuksia käytettiin laajalti Persianlahden sodassa amerikkalaistankeissa ja A-10 rynnäkkökoneissa.

Ammukset olivat Persianlahden sodassa taistelukäytössä ensimmäistä kertaa. Ammusten etuna on hyvä panssarinläpäisykyky pitkillä etäisyyksillä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme