Mainos
Mainos

Uruguay sallii homoliitot

Samaa sukupuolta oleva pari voi virallistaa suhteensa vasta, kun he ovat asuneet viisi vuotta yhdessä. Uusi laki koskee vain siviilivihkimisiä.

Uruguay sallii samaa sukupuolta olevien parien siviilivihkimisen. Maan senaatti päätti asiasta eilen. Uruguay on ensimmäinen Latinalaisen Amerikan maa, joka on sallinut homoliitot.

Uuden lain mukaan pari voi virallistaa suhteensa asuttuaan ensin viisi vuotta yhdessä. Parisuhteensa virallistaneilla homo- ja lesbopareilla on samat oikeudet kuin naimisissa olevilla heteropareillakin esimerkiksi eläkkeiden, perimysjärjestyksen ja lasten huoltajuuden suhteen.

Kirkkohäitä Uruguayn homoparit eivät uuden lain myötä pääse viettämään, sillä katolisen maan uusi laki koskee vain siviilivihkimistä. Katolinen kirkko vastustaa samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Noin puolet maailman katolisista asuu Latinalaisessa Amerikassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme