Mainos
Mainos

Uruguayn pankit avaavat taas ovensa

Uruguayn pankit avasivat jälleen ovensa tänään. Maan pankit ovat olleet viime tiistaista asti suljettuina talouskriisin vuoksi.

Pienen valtion taloudelliset vaikeudet johtuvat suurelta osin sen suurten naapureiden Argentiinan ja Brasilian ongelmista. Uruguayn hallituksen määräys pankkien sulkemisesta on aiheuttanut levottomuuksia ja mellakoita maan pääkaupungissa Montevideossa.

Yhdysvaltain ilmoitus 1,5 miljardin dollarin lainasta helpotti Uruguayn tilannetta kuitenkin sen verran, että pankit voidaan avata tauon jälkeen.

Uruguayn parlamentti hyväksyi viikonloppuna lainan ehdot kattavat talouslait. Ehtoihin kuului muun muassa pankkitalletusten osittainen jäädyttäminen ja hallituksen menojen leikkaaminen.

Amerikkalaislaina on määrä maksaa heti takaisin, kun Uruguay saa samansuuruisen lainan kansainvälisiltä talousjärjestöiltä.

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n, Maailmanpankin ja Keski-Amerikan kehityspankin johtajat kertoivat Washingtonissa eilen, että he suosittelivat hätäavun myöntämistä. Avusta on tarkoitus äänestää vielä alkaneella viikolla.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme