Mainos
Mainos

USA: Amerikkalaiskoptereita ei tulitettu Pakistanissa

Yhdysvallat kiistää tiedot, joiden mukaan Pakistanin joukot olisivat tulittaneet amerikkalaisia helikoptereita. Yhdysvaltojen puolustusministeriön tiedottaja Bryan Whitman kertoi, että tietoja tulituksesta ei ole pystytty vahvistamaan.

Paikallisten lähteiden mukaan Pakistanin ja Afganistanin rajalla lentäneet amerikkalaiskopterit joutuivat pakistanilaisten sotilaiden tulittamiksi varhain tänään.

Pakistanin armeijan edustaja vahvisti ammuskelun, mutta kiisti sotilaidensa sekaantuneen siihen. Armeijan edustajan mukaan amerikkalaiskopterit eivät myöskään olleet lentäneet Pakistanin ilmatilassa.

Pakistan on Yhdysvaltojen läheinen liittolainen niin sanotussa terrorismin vastaisessa sodassa. Maiden välit ovat kuitenkin viime aikoina kiristyneet amerikkalaisjoukkojen iskettyä Pakistanin puolelle.

Amerikkalaiset ovat valittaneet, ettei Pakistan tee tarpeeksi estääkseen taistelijoiden soluttautumista Pakistanista Afganistaniin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme