Mainos
Mainos

USA avaa muut paitsi Jemenin lähetystönsä

Yhdysvallat avaa sulkemiaan lähetystöjä huomenna. Jemenin lähetystö Sanaassa pysyy suljettuna, mutta muut tällä viikolla suljetut lähetystöt avataan.

Yhdysvallat on sulkenut viime sunnuntaista lähtien 19 lähetystöä ja konsulaattia Lähi-idässä ja Afrikassa terroriuhan vuoksi. Syynä oli kahden al-Qaida-johtajan uhkaavalta kuulostanut viestittely. Myös muut länsimaat sulkivat lähetystöjään alueella.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan Jen Psakin mukaan myös Pakistanin Lahoressa sijaitseva konsulaatti pidetään yhä suljettuna.

Psaki kertoi, että Yhdysvallat tarkkailee Sanaan ja Lahoren uhkatilannetta päättäessään lähetystöjen avaamisesta.

Presidentti Barack Obama sanoi illalla pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Yhdysvallat pyrkii lisäämään resurssejaan taistelussa terroristijärjestö al-Qaidan paikallisia osastoja vastaan.

Obaman mukaan se tiukasti organisoitu ja suhteellisen keskitetty al-Qaida, joka teki vuoden 2001 syyskuun terrori-iskun, on hajotettu. Obama sanoi, että yhä on kuitenkin vaarallisia paikallisia järjestöjä kuten Aqap eli Arabian niemimaan al-Qaida.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme