Mainos
Mainos

USA: Bin Laden joukkoineen yhä Afganistanin vuorilla

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu sanoo saaneensa lisävahvistusta Osama bin Ladenin olinpaikasta. TV-kanava ABC kertoi, että Osama bin Laden ja hänen ydinjoukkonsa ovat yhä Afganistanin vuoristoiselle Tora Boran alueella. Yhdysvaltain pommikone oli pudottanut voimakkaan pommin alueelle, minkä jälkeen alueelta lähti useita hätääntyneitä radio- ja satelliittipuheluja Al-Qaida -järjestön jäsenille.

Tiedustelupalvelun mukaan nämä soitot varmistivat, että Osama bin Laden joukkioineen on yhä Tora Boran alueella Afganistanissa.

ABC kertoo myös, että Talebania vastaan taistelevien joukkojen mukaan Al-Qaeda -joukot ovat luvanneet antautua Afganistanin vuoristossa. ABC siteeraa Talebaneja vastaan taistelevien joukkojen johtajaa Haji Mohammed Zamaa, jonka mukaan Al-Qaeda joukot ovat saaneet antautumiselle takarajan. Antautumisen on määrä alkaa varhain aamulla Suomen aikaa.

Pentagon kiistää tiedot antautumisesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme