Mainos
Mainos

USA ei halua tarkkailijoita Lähi-itään

Yhdysvallat ilmoitti tänään, että se tulee käyttämään veto-oikeuttaan, mikäli YK:n turvallisuusneuvosto yrittää tehdä päätöksen tarkkailijoiden lähettämisestä Länsirannalle ja Gazaan. Kyseessä olisi jo toinen kerta tänä vuonna, kun Yhdysvallat estäisi päätöksen. Israel vastustaa tarkkailijoiden lähettämistä. - Valitettavasti päätösehdotus ei vastaa alueella käynnissä olevia tapahtumia. Sen sijaan sen tarkoituksena on eristää poliittisesti toinen konfliktin osapuolista, sanoi Yhdysvaltain lähettiläs John Negroponte viitaten juuri Israeliin.

Britannian lähettiläs Jeremy Greenstock ilmoitti pidättyvänsä äänestyksestä. Turvallisuusneuvostossa on viisitoista jäsentä. Niistä ainakin kahdentoista uskotaan kannattavan tarkkailijoiden lähettämistä. Yksikin turvallisuusneuvoston pysyvistä jäsenmaista voi kuitenkin kaataa päätöksen veto-oikeudellaan.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme