Mainos
Mainos

USA epäilee P-Koreaa ydinohjelmasta

Pohjois-Korea on lupautunut neuvottelemaan Yhdysvaltain kanssa siitä, päästääkö se amerikkalaisia ydinasetutkijoita maanalaisiin tiloihinsa. Yhdysvallat epäilee, että Pohjois-Korea valmistaa ydinaseita salaisessa tuotantolaitoksessa.

Yhdysvaltain lähetystö matkustaa Pohjois-Koreaan marraskuun puolivälissä. Keskustelujen aloittaminen ei tarkoita kuitenkaan automaattisesti sitä, että tutkijat pääsisivät maanalaisiin tiloihin.

Pohjois-Korea on aikaisemmin sopinut jäädyttävänsä ydinaseohjelmansa, mutta nyt maan epäillään rakentavan salassa ydinaseiden tuotantolaitosta. Yhdysvaltain vakoilusatelliitit kuvasivat elokuussa valtavaa rakennustyömaata noin 40 kilometriä koilliseen Yongbyonista.

Pohjois-Korea solmi vuonna 1994 sopimuksen, jossa se sitoutui keskeyttämään ydinohjelmansa. Vastineeksi Yhdysvallat lupasi maalle apua sekä talouspakotteiden asteittaista helpottamista. Pohjois-Korea on aiemmin syyttänyt Yhdysvaltoja siitä, ettei se ole täyttänyt omaa osaansa sopimuksesta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme