Mainos
Mainos

USA esittää uusia pakotteita Pohjois-Korealle: Tavoitteena tehdä maan tuloihin merkittävä lovi

Yhdysvallat esittää uusia, entistä tiukempia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan. USA esitteli perjantaina YK:n turvallisuusneuvostolle päätöslauselmaluonnoksen, jonka tähtäimenä on leikata Pohjois-Korean tulovirtoja miljardilla dollarilla.

Turvallisuusneuvoston odotetaan äänestävän päätöslauselmasta lauantaina.

Esitetty päätöslauselma kieltäisi hiilen, raudan ja rautamalmin, lyijyn, kalan sekä äyriäisten tuonnin Pohjois-Koreasta. Pakotteet saattaisivat viedä Pohjois-Korealta kolmanneksen sen ulkomaisen valuutan tuloista.

Yhdysvallat on neuvotellut kaavailluista toimista Pohjois-Korean merkittävimmän liittolaisen Kiinan kanssa. Kiina ja Venäjä ovat diplomaattilähteen mukaan valmiita tukemaan päätöslauselmaa.

Uudet pakotteet ovat reaktio Pohjois-Korean tekemiin mannertenvälisiin ballistisiin ohjuskokeisiin. Pohjois-Korea teki ensimmäisen kokeen heinäkuun alussa ja toisen viime viikolla. Maa on sanonut, että koko Yhdysvallat on nyt sen ohjusten ulottuvilla.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme