Mainos
Mainos

USA: Euroopalle vastuu Makedoniasta

Yhdysvallat haluaa Euroopan maat vastuuseen rauhanturvatoimista Makedoniassa Naton meneillään olevan operaation päätyttyä. Liittouman ei Yhdysvaltojen mukaan tarvitse olla vastuussa Makedonian tapaisista tehtävistä. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan Philip Reekerin mukaan Euroopan unionin kannattaisi siirtyä seurantaoperaation johtoon, jos Makedonian hallitus sitä pyytää.

Monet länsimaat ovat sen kannalla, että kansainvälistä yhteistyötä Makedoniassa kannattaa jatkaa senkin jälkeen, kun Nato lopettaa aseidenkeruun albaanisisseiltä kuun lopussa. Syynä on pelko alueelle syntyvästä sotilaallisesta tyhjiöstä.

Reeker totesi, että Naton jälkeiset rauhanturvatoimet Makedoniassa auttaisivat myös turvaamaan kansainvälisten tarkkailijoiden työn. Tarkkailijat ovat maassa valvomassa hallituksen joukkojen ja albaanisissien välisen tulitaukosopimuksen onnistumista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme