Mainos
Mainos

USA hakee Tiekarttaan tukea

George W. Bushin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Condoleezza Rice tapaa Lähi-idässä sekä israelin että palestiinan johtohenkilöitä.

Valkoinen talo on ilmoittanut, että Yhdysvaltain presidentin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Condoleezza Rice matkustaa viikonvaihteessa Lähi-itään. Rice tapaa sekä israelilaisia että palestiinalaisia johtohenkilöitä.

Presidentti George W. Bush on nimennyt Ricen ja ulkoministeri Colin Powellin johtamaan pyrkimyksiä, joiden tavoitteena on saada Israel ja palestiinalaiset tukemaan ns. tiekarttaa. Tiekartan nimellä käyvä rauhansuunnitelma merkitsisi Palestiinan valtion syntymistä vuoteen 2005 mennessä.

Matkallaan Lähi-itään Rice poikkeaa Britanniassa. Hän puhuu IISS-tutkimuslaitoksessa Lontoossa ja tapaa Britannian johtajia. Vielä ei ole tiedossa, puhuuko Rice Britannian viranomaisten kanssa koskien puuttuvia todisteita Irakin joukkotuhoaseista.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme