Mainos
Mainos

USA haluaa käsitellä Iran-kiistaa YK:ssa

Yhdysvallat vaatii yhä Kansainvälistä atomienergiajärjestöä IAEA:ta viemään kiistan Iranin ydinohjelmasta YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta se voisi tarvittaessa päättää Iranin vastaisista pakotteista.

Yhdysvaltain IAEA-suurlähettiläs Kenneth Brill sanoi Wienissä uskovansa, että Iranin ydinohjelma uhkaa kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta.

Yhdysvallat on toistuvasti epäillyt, että Iranissa suunnitellaan ydinpommin rakentamista, minkä Iran kiistää. Yhdysvallat julkisti kantansa sen jälkeen, kun IAEA:n hallintoneuvosto oli hyväksynyt Irania puutteellisesta yhteistyöstä moittivan päätöslauselman. Tekstissä kehotetaan Irania myös muuttamaan linjaansa.

Järjestö ei kuitenkaan uhkaa viedä kiistaa YK:n turvallisuusneuvostoon, vaikka yhteistyö ei vielä paranisikaan.

Iran arvioi maltillisesti IAEA:n päätöslauselmaa. Iranin valtuuskuntaa järjestön kokouksessa johtaneen Hossein Mousavian mukaan lauselmassa ei ole mitään, mikä suoraan tuomitsisi Iranin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme