Mainos
Mainos

USA haluaa tinkiä YK-maksujaan

Yhdysvaltojen YK-jäsenmaksuja ollaan huojentamassa. YK:n jäsenmaat pääsivät tänään asiasta alustavaan ratkaisuun EU:n esityksen pohjalta.

YK:n turvallisuusneuvosto

EU on ehdottanut, että USA:n maksuja YK:lle voitaisiin pienentää, jos Yhdysvallat maksaa 1,5 miljardin dollarin eli lähes 10 miljardin markan rästinsä maailmanjärjestölle kolmen vuoden sisällä. Yhdysvallat on tähän saakka kieltäytynyt maksamasta säännöllisiä budjettimaksujaan, kunnes niitä suostutaan leikkaamaan.

Ehdotuksen mukaan Yhdysvaltain budjettimaksut YK:lle laskisivat nykyisestä 25 prosentista 22 prosenttiin ja rauhanturvamaksut 30 prosentista 26-27 prosenttiin. Yhdysvallat on myös vaatinut, ettei maailmanjärjestön budjetti saa ylittää nykyistä yhtä miljardia dollaria vuodessa.

YK:n yleiskokouksen nykyinen puheenjohtaja Harri Holkeri sanoo, että nollakasvu on mahdotonta, jos YK haluaa mm. kehittää rauhanturvatoimintaansa.
-Emme pysty elämään nollakasvulla enää. Jokainen tietää, että lisää resursseja tarvitaan, Holkeri sanoi.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme