Mainos
Mainos

USA harkitsee ohjustorjunnan sijoittamista Britanniaan

Yhdysvallat pyrkii torjumaan iskut jo Euroopasta käsin. Aikaisemmin se on kosiskellut Puolaa ja Tshekkiä, nyt ohjustorjuntapaikaksi on noussut Iso-Britannia.

Yhdysvallat suunnittelee ohjustorjuntajärjestelmän rakentamista Britanniaan. Amerikkalaiset ovat jo kysyneet alustavasti Britannian hallituksen kantaa torjuntaohjusten ja tutkien sijoittamiselle, kertoo brittilehti The Times.

Järjestelmän tarkoituksena olisi tuhota esimerkiksi terroristien ampumat ohjukset ennen kuin ne iskeytyvät Yhdysvaltoihin.

Amerikkalaiset ovat kääntyneet Britanniaa kohti, koska ohjustorjunta on herättänyt vastustusta Puolassa ja Tshekissä, jonne Yhdysvallat mieluiten sijoittaisi järjestelmänsä.

Järjestelmän arvostelijat varoittavat, että tukikohta houkuttelisi terrori-iskuja. Lisäksi isäntämaa ei itse hyötyisi järjestelmän tuomasta suojakilvestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme