Mainos
Mainos

USA: Irak vahvistanut puolustustaan Bagdadin ympärillä

Yhdysvallat arvioi, että Irakin joukot ovat vahvistaneet puolustustaan Bagdadin edustalla.

Yhdysvaltain mukaan on rohkaisevaa, että Irakin turvallisuusjoukkojen taistelutahto ja puolustus ovat kohentuneet.

Presidentti Barack Obama tapaa tänään kongressin edustajia keskustellakseen Irakin tilanteesta. Yhdysvallat on luvannut tukea Irakin shiiahallintoa sen taistelussa sunnikapinallisia vastaan.

Se kuitenkin kehotti pääministeri Nuri al-Malikin hallitusta ja sunneja aloittamaan vuoropuhelun. Hallituksen syrjivää politiikkaa sunneja ja kurdeja kohtaan pidetään osin syynä konfliktin leimahtamiseen.

Sunnimuslimeista koostuvat kapinalliset ovat vallanneet useita kaupunkeja Irakissa. Osa turvallisuusjoukoista on luopunut aseistaan ja paennut taisteluita. Viime viikolla äärisunnien Isis-järjestö valtasi Irakin toiseksi suurimman kaupungin Mosulin.

Eilen kapinalliset ja armeija kävivät taisteluita vain noin 50 kilometrin päässä pääkaupunki Bagdadista sijaitsevassa Baquban kaupungissa. Kapinalliset saivat kaupungin haltuunsa hetkeksi, mutta armeija valtasi sen takaisin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme