Mainos
Mainos

USA: Irakissa olevia amerikkalaisjoukkoja voidaan vähentää ensi vuoden aikana

Yhdysvaltojen puolustusministeriö uskoo, että Irakissa olevien amerikkalaisjoukkojen määrää voidaan vähentää tuntuvasti ensi vuoden aikana. Pentagon suunnittelee ensi vuoden aikana joukkojen vähentämistä nykyisestä noin 135 000 sataan tuhanteen. Sotilaiden ja heidän omaistensa keskuudessa Irak on koko ajan vähemmän suosittu komennusvaihtoehtona.

USA listannut irakilaisia sotarikollisiksi

Katutasolla huomaa muutoksen. -Suhtautuminen on nyt myönteistä.Ennen tyyttääjät karjuivat perään nyt tyyttäys jo tarkoittaa, että ajaja kannattaa hankettani mielipideilmastossa, kertoo Larry Syverson, joka ei ole enää yksinäinen sodan vastustaja. Syverson tietää, mitä vastaan on asettunut. Hänen neljä poikaansa ovat kaikki sotilaita. Ja kaksi heistä on parhaillaan juuri Irakissa.

-Olin iloinen, että he valitsivat sotilasuran. Kannatan täysin sitä, mitä he tekevät Amerikan suojelemiseksi. Minusta meidän vain ei pitäisi olla Irakissa, Syverson sanoo.

Valkoinen talo on käynnistänyt PR-kampanjan. Maan johto yrittää saada amerikkalaiset uudelleen Irakin-operaation kannalle. Tässä perheessä vakuuttelut eivät tunnu tehoavan.

- Yhdysvaltojen ei olisi pitänyt ryhtyä tähän. Maailmassa on paljon paikkoja, mihin olisi yhtä lailla voinut iskeä. He vain valitsivat Irakin. Asia periytyi presidentiltä toiselle. Isältä pojalle, sanoo Brian Syverson.

Äänekkäitä sodan vastustajia on armeijan piirissä vähän. Mutta pinnan alla tuntuu kuohuvan monellakin tapaa. Irakissa tehdyn kyselyn mukaan kolmannes amerikkalaissotilaista pitää joukkojen moraalia heikkona - puolet epäilee jatkavansa armeijan palveluksessa enää Irakin jälkeen. Kysely ei täytä tieteen kriteerejä. Mutta se on suuntaa-antava. Kyselyn tilasi armeijan oma lehti ja vastaajia oli kaksi tuhatta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme