Mainos
Mainos

USA: Irakista löydetty epäilyttäviä kemiallisia aineita

Yhdysvallat kertoo löytäneensä Pohjois-Irakista epäilyttäviä kemiallisia aineita. Tynnyreissä on alustavien testien mukaan sekoitus kolmea eri kemikaalia.

Yhdysvallat on testannut Pohjois-Irakista löytämiään kemiallisia aineita. ABC -uutiskanavan mukaan ensimmäiset testit ovat osoittaneet, että löydetyissä tynnyreissä olisi sekoitus kolmea eri ainetta, mm. hermo- ja syövyttäviä kemikaaleja.

Yhdysvaltain mukaan sen erikoisjoukot löysivät Baijin lähialueelta 14 tynnyriä aineita ja lisäksi yli kymmenen ohjusta ja 150 kaasunaamaria. Paikka sijaitsee 180 kilometriä luoteeseen pääkaupunki Bagdadista.

Liittouman sotaretken tärkein syy oli Irakin riisuminen joukkotuhoaseista. Irak on kieltänyt, että sillä olisi joukkotuhoaseita. Liittouman aiemmin löytämät ja testaamat aineet ovat osoittautuneet tuholaismyrkyiksi.

Uutiskanava kertoi, että kaikki materiaali lähetetään testattavaksi Marylandiin Yhdysvaltoihin, koska armeijalla ei ole tarvittavaa laitteistoa Irakissa. Lopullisten tulosten valmistuminen vie arviolta viikon.

Neljä amerikkalaista haavoittui hyökkäyksessä

Yhdysvallat on kertonut neljän sotilaansa haavoittuneen hyökkäyksessä Bagdadissa. Tietojen mukaan kyseessä oli yksittäinen hyökkääjä, joka oli lähestynyt amerikkalaisten ajoneuvoja liikennevaloissa, kerrottiin Yhdysvaltain Qatarin tukikohdasta. Yksi sotilaista loukkaantui vakavasti.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme