Mainos
Mainos

USA: Iranille vielä yksi mahdollisuus

Yhdysvaltain mukaan esitetyt tosiasiat todistavat, että Iran ei noudata turvallisuussopimuksia. Yhdysvallat on valmis antamaan maalle vielä yhden mahdollisuuden paljastaa kaikki tiedot ydinohjelmastaan.

Iran rikkoo YK:n määräämiä ydinturvallisuussopimuksia, mutta Yhdysvallat on valmis antamaan sille vielä yhden mahdollisuuden selvittää kaikki kysymykset ydinohjelmastaan, sanoi Yhdysvaltain suurlähettiläs Ken Brill Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n kokouksessa Wienissä.

- Yhdysvaltain mukaan jo nyt esitetyt tosiasiat osoittavat, ettei Iran noudata turvallisuussopimuksia, hän sanoi.
Brillin mukaan Yhdysvallat on kuitenkin suostunut muiden IAEA:n jäsenmaiden toiveeseen antaa Iranille viimeinen mahdollisuus.

Yhdysvaltain mukaan Iranilla on salainen ydinaseohjelma.

Iran sai aikaa lokakuun loppuun asti

Ranska, Saksa ja Britannia ovat vedonneet tänään Iraniin, jotta se selvittäisi koko ydinohjelmansa lokakuun loppuun mennessä Kansainväliselle atomienergiajärjestölle IAEA:lle, ilmenee uutistoimistojen saamasta päätöslauselmaluonnoksesta. Wienissä koolla oleva IAEA:n hallintoneuvosto sanoo luonnoksessa, että Iranin on korjattava kaikki puutteet, jotka IAEA on havainnut.

Iran allekirjoitti ydinaseiden leviämisen estämiseksi solmitun NPT-sopimuksen vuonna 1970. IAEA vaatii, että Iran on yhteistyössä IAEA:n kanssa sopimuksen noudattamisen valvonnassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme