Mainos
Mainos

USA, Israel ja palestiinalaiset perustavat turvallisuuskomitean

Yhdysvallat, Israel ja palestiinalaiset ovat päättäneet perustaa turvallisuuskomitean, jonka tehtävänä on helpottaa turvallisuusyhteistyötä Lähi-idässä. Komitean puheenjohtajana toimii Yhdysvallat.

Asiasta kertoi Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright iltapäivällä päättyneen Egyptin kokouksen jälkeen. Albright tapasi Egyptissä palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin ja Egyptin presidentin Hosni Mubarakin.

Israelin pääministeri Ehud Barak ei osallistunut neuvotteluihin, sillä eilen Pariisissa käydyt keskustelut päättyivät tuloksettomina. Arafat ei suostunut allekirjoittamaan sopimusta, jossa vastuu väkivaltaisuuksista olisi langennut sekä israelilaisille että palestiinalaisille.

Armeija vetäytyy

Israelin armeija on vetäytynyt Länsirannalta uuden tulitaukosopimuksen mukaisesti. Armeija on vetänyt panssarivaununsa palestiinalaishallinnon valvonnassa olevien kaupunkien sisäänpääsyreiteiltä.

Ainakin yksi palestiinalaismies on kuollut ammuskelussa Netzarimissa Gazassa tulitauosta huolimatta.

Viikon aikana väkivaltaisuuksissa on kuollut lähes 70 ihmistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme