Mainos
Mainos

USA ja Irak vakuuttivat yksituumaisuuttaan

Maiden välillä on ollut erimielisyyksiä kuluneen viikon aikana, ja yhteislausunnolla pyritään ilmeisesti häivyttämään vaikutelmaa kitkasta maiden suhteissa.

Yhdysvallat ja Irak ovat julkistaneet Bagdadissa yhteisen lausunnon, jossa Irak tähdentää tavoitteenaan olevan hyvät ja vahvat suhteet Yhdysvaltoihin. Maitten kesken on ollut eripuraa kuluneen viikon aikana, ja yhteislausunnolla pyritään ilmeisesti häivyttämään vaikutelmaa kitkasta maiden suhteissa.

Irakin pääministeri Nuri al-Maliki julisti aiemmin tällä viikolla, ettei Yhdysvalloilla ole oikeutta määrätä tavoiteaikatauluja hänen hallitukselleen. Tämä oli ristiriidassa sen kanssa, että Yhdysvallat oli jo ilmoittanut Irakin hallituksen hyväksyneen aikataulun väkivaltaisuuksien hillitsemiseksi ja muiden maan ongelmien ratkaisemiseksi.

Yhdysvallat on viime aikoina painostanut al-Malikin shiiajohtoista hallitusta ryhtymään toimeen väkivaltaisuuksia harjoittavia shiiamuslimien ryhmiä vastaan.

(MTV3-STT-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme