Mainos
Mainos

USA ja Israel kehittävät yhteistä ohjustorjuntaa

Yhteisen torjuntajärjestelmän tarkoituksena on vastata sekä Iranin pitkänmatkan ohjuksiin että Gazan palestiinalaisten raketteihin.

Yhdysvallat ja Israel ryhtyvät kehittämään yhteistyössä uutta ohjuspuolustusjärjestelmää. Järjestelmän avulla on tarkoitus torjua rakettihyökkäyksiä ja pitkänmatkan ohjuksia.

Yhdysvaltojen puolustusministeri Robert Gates ja Israelin puolustusministeri Ehud Barak pääsivät sopimukseen asiasta eilen, mutta Pentagonin tiedottaja kertoi siitä julkisuuteen vasta tänään.

Tiedottaja Geoff Morrellin mukaan maat alkavat tutkia mahdollisuuksia laajentaa Israelin jo olemassa olevaa ohjuspuolustusjärjestelmää siten, että se voi vastata sekä Iranin pitkänmatkan ohjuksiin että Gazan palestiinalaisten raketteihin.

Sekä Israel että Yhdysvallat pitävät tällä hetkellä suurimpana uhkanaan Irania. Presidentti George W. Bush varoitti tänään, että Iran on riisuttava ydinaseista, jotta kolmas maailmansota voitaisiin välttää.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme