Mainos
Mainos

USA ja Japani kehottavat Pohjois-Koreaa neuvotteluihin

Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton ja Japanin pääministeri Ryutaro Hashimoto kehottivat eilen Pohjois-Koreaa hyväksymään ehdotuksen Korean niemimaan rauhanneuvottelujen aloittamisesta. Pohjois-Korean oli määrä ilmoittaa kannastaan rauhanneuvotteluihin jo aiemmin tässä kuussa, mutta vastausta ei ole kuulunut.

Clinton ja Hashimoto pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden eilen tavattuaan Valkoisessa talossa.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ehdottivat jo vuosi sitten neljän maan rauhanneuvotteluja. Niihin osallistuisi myös Kiina, ja niissä pyrittäisiin solmimaan Korean niemimaan vuosien 1950-53 sodan rauhansopimus. Sodan jälkeen solmittiin vain aseleposopimus. Pohjois-Korean neuvottelijoiden oli määrä esittää maansa vastaus neuvottelutarjoukseen jo viime viikolla New Yorkissa.

Pohjoiskorealaiset vaativat kuitenkin suostumisensa ehtona lisää elintarvikeapua nälänhädästä kärsivälle maalleen. Amerikkalaiset puolestaan päättivät, ettei uutta apua luvata ennen kuin Pohjois-Korea vastaa ehdotukseen rauhanneuvottelujen aloittamisesta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme