Mainos
Mainos

USA ja Kuuba neuvottelevat maahanmuutosta

Yhdysvallat ja Kuuba neuvottelevat jälleen maahanmuutosta kahden vuoden tauon jälkeen. Osapuolet haluavat turvallista, laillista ja säntillistä maahanmuuttoa.

Eilisissä keskusteluissa puitiin niin kutsuttua kuivien jalkojen käytäntöä. Yhdysvallat ottaa vastaan laittomia maahantulijoita Kuubasta, jos yrittäjät onnistuvat pääsemään Yhdysvaltain maaperälle. Mereltä tavattujen "märät jalat" sen sijaan tarkoittavat käännyttämistä takaisin Kuubaan.

Kuuba vastustaa menettelyä, sillä se rohkaisee sen kansalaisia vaarallisiin merimatkoihin. Tuhannet kuubalaiset ovat kuolleet ylittäessään oikukasta Floridansalmea huterilla veneillä ja kotitekoisilla lautoilla 50:n viime vuoden aikana.

Lisäksi Yhdysvallat toisti pyyntönsä, että amerikkalainen Alan Gross vapautettaisiin vankilasta Kuubassa. Gross sai 15 vuoden tuomion vuonna 2011.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme