Mainos
Mainos

USA: Venäjä ampui Ukrainaan - julkaisi kuvia väitteiden tueksi

Yhdysvallat on julkaissut kuvia, jotka sen mukaan todistavat Venäjän ampuneen rajan yli Ukrainaan. Asiasta kirjoittaa Washington Post.   

Lehden mukaan USA sanoo ilmasta otettujen kuvien todistavan, että Venäjän puolelta ammuttiin kranaatinheitintulta Ukrainan armeijan joukkojen suuntaan.

USA:n mukaan yhdessä kuvassa Venäjän puolella maassa näkyy raketinheitinten käytöstä syntyneitä jälkiä ja Ukrainan puolella ammuksien aiheuttamia kuoppia.

Yhdysvaltain Ukrainan-suurlähettiläs Geoffrey Pyatt julkaisi kuvia Twitterissä.

Kuvat julkaistiin sen jälkeen, kun Venäjän ja Yhdysvaltojen ulkoministerit keskustelivat puhelimessa siitä, että molempien mielestä Itä-Ukrainaan pitää saada nopeasti tulitauko.   

Yhdysvallat kertoi jo pari päivää sitten löytäneensä todisteita siitä, että Venäjä olisi ampunut Ukrainan puolelle. Samalla ulkoministeriön tiedottaja sanoi, että Venäjän suunnitelmissa on toimittaa tehokkaampia aseita separatisteille Ukrainaan. Tuolloin Yhdysvaltojen hallinto ei kuitenkaan esittänyt todisteita syytöstensä tueksi.  

Venäjän puolustusministeriön tiedottaja puolestaan väitti, että Yhdysvallat saa suurimman osan tiedustelutiedoistaan sosiaalisesta mediasta. Hän kiisti, että Venäjän armeijalla olisi toimintaa Ukrainan rajan lähellä väitetyssä ampumapaikassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme