Mainos
Mainos

USA kaavailee lisää yksityisyyden suojaa verkonkäyttäjille

Yhdysvaltain kongressi pursuilee lakiesityksiä internet-käyttäjien yksityisyydensuojan parantamiseksi. Sekä senaatissa että edustajainhuoneessa esiteltiin perjantaina ehdotukset ns. Älä seuraa -laeiksi, joiden turvin ihmiset voisivat kieltää yrityksiä keräämästä tietoja heidän liikkeistään ja tekemisistään verkossa.

– Tämä on yksinkertainen ja suoraviivainen tapa estää yrityksiä vahtimasta ihmisten jokaista liikettä netissä, sanoi senaattori Jay Rockefeller.

Viime kuussa ex-presidenttiehdokkaat John Kerry ja John McCain esittelivät oman lakiehdotuksensa, joka niin ikään rajoittaisi tietojenkeruuta verkonkäyttäjistä.

Verkon yksityisyys on Yhdysvalloissakin kuuma aihe, kun Sonylta varastettiin vastikään yli sadan miljoonan asiakkaan tietoja. Lisäksi Applea sekä Googlea arvostellaan siitä, että ne keräävät ja tallettavat älypuhelintensa paikkatietoja.

Kongressi kuulee Applea ja Googlea asiasta ensi viikolla.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme