Mainos
Mainos

USA kerää laajaa tietokantaa amerikkalaisten matkoista

Lehtitietojen mukaan tietokantaan tallentuvat jopa matkalukemiseksi otetut kirjat. Ihmisoikeusjärjestöt ovat huolissaan asiasta.

Yhdysvaltain viranomaiset keräävät erittäin yksityiskohtaisia tietoja ulkomaille matkustavista amerikkalaisista.

Sanomalehti Washington Post kertoo, että laajaan rekisteriin päätyvät muun muassa tiedot matkakumppaneista ja -tavaroista, jopa matkalle otetuista kirjoista.

Tietoja säilytetään enintään 15 vuotta kotimaan turvallisuuden viraston suojissa. Viranomaiset puolustavat järjestelmää sanomalla sen helpottavan rajavartijoita tunnistamaan mahdolliset terroristit. Heidän mukaansa tietojen keruu ei myöskään riko mitään lakeja.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat kuitenkin asiasta tuohduksissaan. Niiden mielestä tapaus osoittaa maan hallinnon halun ja kyvyn sekaantua kansalaisten yksityiselämään. Ne huomauttavat myös, ettei hallinto ole laatinut tehokasta systeemiä tietokannan tarkastamiseksi ja virheiden korjaamiseksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme