Mainos
Mainos

USA kieltää eläintuotteiden tuonnin EU:sta

Yhdysvallat ja Kanada ovat kieltäneet eläintuotteiden tuonnin EU-maista. Maat päättivät varotoimista sen jälkeen kun Ranskasta löytyi eilen kuusi suu- ja sorkkatautitapausta. Toistaiseksi voimassa oleva kielto koskee kaikkien EU-maiden eläimiä ja eläintuotteita. Yhdysvallat ryhtyy myös desinfioimaan EU:n alueelta tulleita, maatiloilla käyneitä matkustajia. Yhdysvalloissa on ollut suu-ja sorkkatautia viimeksi vuonna 1929.

Eurooopan komissio on yllättynyt Yhdysvaltojen EU-maiden eläintuotteille asettamasta tuontikiellosta. Komission edustaja sanoo, että EU:lla ja Yhdysvalloilla on sopimus, jonka mukaan tällaisista asioista pitäisi varoittaa etukäteen.

Suu- ja sorkkatautia on löytynyt myös Argentiinasta. EU:n eläinlääkintäkomitea ehti jo eilen kieltää sorkkaeläinten ja niistä saatavien lihatuotteiden tuonnin Argentiinasta EU:hun. Myös Yhdysvallat on asettanut Argentiinan tuontikieltoon.
(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme