Mainos
Mainos

USA kiisti sovun amerikkalaisjoukkojen lähdöstä Irakista

Yhdysvallat on kiistänyt tiedot, joiden mukaan Yhdysvallat ja Irak olisivat sopineet amerikkalaisjoukkojen lähtevän Irakista vuoden 2011 loppuun mennessä.

Irakilaislähteistä kerrottiin aiemmin tänään, että kaikki Yhdysvaltojen sotilaat poistuisivat Irakista kolmen vuoden päästä.

Valkoisen talon tiedottaja Gordon Johndroe sanoi, että neuvottelut osapuolten välillä ovat edelleen kesken. Johndroen mukaan Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush ja Irakin pääministeri Nuri al-Maliki jatkoivat keskusteluja maiden välisestä laajemmasta puolustussopimuksesta tänään.

Sopimuksen on tarkoitus määrittää Yhdysvaltojen tuleva sotilaallinen läsnäolo Irakissa. Molempien maiden hallitusten tulisi hyväksyä sopimus ennen kuin amerikkalaisjoukkoja koskeva YK:n mandaatti vanhenee tämän vuoden lopussa.

Sopimuksessa on yhä useita kohtia, joista osapuolet eivät ole päässeet yksimielisyyteen. Yksi niistä on Yhdysvaltojen sotilailleen vaatima syytesuoja.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme