Mainos
Mainos

USA: Korkea-arvoisia irakilaisia kuoli pommituksissa

Useita korkea-arvoisia irakilaisviranomaisia sai surmansa Yhdysvaltain ja Britannian Irakiin viime kuussa tekemässä hyökkäyksessä, kertoi Yhdysvaltain asevoimien komentaja Henry Shelton tänään. Hän perusti tietonsa tiedustelulähteisiin.

Tiedusteluraporteista käy Sheltonin mukaan ilmi, että useita avainasemassa olleita viranomaisia ei enää ole presidentti Saddam Husseinin käytettävissä. Kun Sheltonilta kysyttiin, ovatko he kuolleet, hän vastasi myöntävästi. Shelton ei halunnut kertoa tarkempia tietoja surmansa saaneiden henkilöydestä tai vastuualueista. Hänen mukaansa yksityiskohtaisemmat tiedot vaarantaisivat lähteet, joista tiedot on saatu.

Asevoimien komentaja arvioi, että 600-1500 irakilaissotilasta sai surmansa operaatio Aavikkoketussa 16-19. joulukuuta. Hän kuitenkin varoitti, että arvio perustuu useista eri lähteistä saatuihin vahvistamattomiin tietoihin.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme