Mainos
Mainos

USA: Kosovo-neuvotteluiden takaraja muutettavissa

Yhdysvallat suhtautuu myöntyväisesti Kosovo-neuvottelujen takarajan mahdolliseen lykkäämiseen. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan välittäjä Ahtisaari ei ole kuitenkaan vielä pyytänyt lisäaikaa neuvotteluille.

Yhdysvallat on vihjaissut hyväksyvänä Kosovo-neuvotteluiden jatkamisen ensi vuonna, jos välittäjä Martti Ahtisaari niin toivoo. Ehdotus maakunnan asemasta pyrittiin alun perin saamaan valmiiksi vuodenvaihteeseen mennessä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Ahtisaari ei ole vielä pyytänyt lisäaikaa. Ulkoministeriön edustaja korosti, että Yhdysvallat suhtautuu kuitenkin "avoimesti" takarajan mahdolliseen lykkäämiseen.

Ahtisaaren johtamat neuvottelut ovat olleet jumissa kuukauden.

Myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan arvioi viikonloppuna, että kädenvääntöä voidaan jatkaa vuoden 2007 puolella. Hän varoitti serbinationalistien käyttävän muuten takarajaa hyväkseen ensi kuun ennenaikaisissa vaaleissa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme