Mainos
Mainos

USA: Kuusi miljardia ihmistä täyttyi eilen

Yhdysvaltain väestönlaskentakeskuksen mukaan maapallon väkiluku nousi noin 6,02 miljardiin eilen kello 22.40 Suomen aikaa. Yhdysvallat on laskuissaan edellä YK:ta, joka arvioi kuuden miljardin rajan täyttyvän vasta lokakuun puolivälissä.

YK:n väestönlaskennan edustajan mukaan on kuitenkin hämmästyttävää, että väestönlaskentalaitokset pääsivät mittauksissaan näinkin lähelle toisiaan. Hania Zlothnick YK:sta huomautti, että YK:lla ja Yhdysvalloilla on eri tilastot käytössään. Tuoreimmat luvut maailman maiden syntyvyydestä ja kuolleisuudesta ovat niin ikään kaksi vuotta vanhoja.

Maailman väkiluku kasvaa vuosittain 1,3 prosentilla. Tänä vuonna odotetaan kaikkiaan syntyväksi 78 miljoonaa ihmistä. Vuonna 1960 maailmassa oli vasta kolme miljardia ihmistä, viisi miljardia täyttyi vuonna 1987 ja vuonna 2150 maailmassa arvioidaan olevan jo 11 miljardia ihmistä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme