Mainos
Mainos

USA laajensi terroristilistaansa äärijuutalaisten nettisivuihin

Yhdysvallat on ensimmäistä kertaa laajentanut terroristiorganisaatioita koskevaa mustaa listaansa nettisivustoihin. Nettisivut kytkeytyvät äärijuutalaisiin Kach- ja Kahane Chai-ryhmiin.

Nettisivut kytkeytyvät USA:n ulkoministeriön mukaan tavalla tai toisella äärijuutalaisiin Kach- ja Kahane Chai -ryhmiin, jotka ovat ennestään mustalla listalla. Ryhmät kannattavat vuonna 1990 murhatun israelilais-amerikkalaisen rabbin Meir Kahanen tavoin raamatullisen Israelin valtion palauttamista.

Kahanen kannattajia on syytetty iskuista sekä arabeja että arabeille liian myötämielisinä pitämiään israelilaisia vastaan.

Äärijuutalainen Baruch Goldstein, joka surmasi 29 palestiinalaista Hebronissa vuonna 1994, oli yhteyksissä Kach-ryhmään.

Se, mitä nettisivujen liittäminen terrorismin vastaiseen listaan merkitsee käytännössä, ei ollut heti selvillä. Yhdysvallat on jäädyttänyt terroristijärjestöiltä varat ja evännyt niiden jäseniltä viisumit. Yhdysvaltalaisia on kielletty tukemasta järjestöjä rahallisesti.

Tänään mustalle listalle päätyneet sivut toimivat normaalisti, joskin niistä yksi oli tyhjä muutostöiden takia.

(MTV3-STT-AFP)

Mustalle listalle päätyneet sivut ovat www.newkach.org, www.Kahane.org, www.Kahane.netja www.Kahanetzadak.com.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme