Mainos
Mainos

USA lähettää Afganistaniin 17 000 lisäsotilasta

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on hyväksynyt 17 000 lisäsotilaan lähettämisen Afganistaniin. Asiasta kertoo Valkoisen talon edustaja Robert Gibbs.

- Kerroimme Pentagonille (USA:n puolustusministeriölle) päätöksestä eilen. Määräykset on allekirjoitettu tänään, kertoi Gibbs Omabaa seuraaville toimittajille Denverissä. Presidentti allekirjoitti kaupungissa liki 800 miljardin dollarin elvytyspaketin tänään.

Puolustusministeriön mukaan amerikkalaissotilaat lähetetään määränpäähänsä lähikuukausina. 17 000-päinen lisävoima sisältää niin sotilaita ja ylläpitöhenkilökuntaakin.

- (Joukkojen määrän) korotus on tarpeellinen Afganistanin huonontuvan tilanteen stabilisoimiseksi, joka ei ole saanut sitä strategista huomiota, ohjausta ja resursseja mitä se nopeasti tarvitsee, presidentti Obama sanoo kirjallisessa lausunnossaan.

Yhdysvalloilla on tällä hetkellä Afganistanissa noin 38 000 sotilasta.

(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme