Mainos
Mainos

USA liioittelee ulkomaisten taistelijoiden osuutta?

Amerikkalaiset asiantuntijat arvioivat, ettei ulkomaisilla taistelijoilla ole keskeistä osuutta Irakissa käydyissä yhteenotoissa.

Ulkomaisten taistelijoiden ja terroristien rooli taisteluissa amerikkalaismiehittäjiä vastaan Irakissa on erittäin vähäinen, arvioivat amerikkalaiset asiantuntijat uutistoimisto AP:lle.

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat pitkään sanoneet, että ulkomaisilla taistelijoilla on keskeinen osa Fallujassa ja muualla Irakissa käydyissä yhteenotoissa. Amerikkalaiset viranomaiset ovat samalla esittäneet Irakin yhteenotot osana kansainvälistä terrorismia vastaan käytävää taistelua.

Fallujasta ei ole toistaiseksi löytynyt yhtään ulkomaista taistelijaa, ja kaupungin asukkaat kiistävät tiedot, että vastarintaa johtavat ulkomaalaiset. Yhdysvaltojen Irakissa ottamista kapinallisvangeista on tiettävästi ulkomaalaisia vain 127.

Amerikkalaisviranomaiset ovat syyttäneet ulkomaalaisia useistakin itsemurhaiskuista Irakissa. Näin kävi maaliskuussa ja helmikuussa, kun useita satoja ihmisiä kuoli itsemurhaiskuissa. Myöhemmissä tutkimuksissa ei ketään ulkomaalaista ole osoitettu syylliseksi.

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme