Mainos
Mainos

USA:lla vahvat valmiudet vakoiluun Euroopassa

Euroopan parlamentille tilaustyönä tehty raportti paljastaa, että Yhdysvaltain vakoiluvalmius Euroopassa on luultua suurempi. Raportin mukaan amerikkalaisilla on mahdollisuudet myös kattavaan teollisuusvakoiluun kaikkialla Euroopassa.

Yhdysvalloilla oli kylmän sodan aikana käytettävissään 120 vakoilusatelliittia, joista 80 olisuunnattu itäblokin maihin ja peräti 40 Länsi-Eurooppaan - toisin kuin on luultu.

Sukellusveneisiin asennettujen laitteistojen avulla amerikkalaiset ovat voineet kuunnella merenpohjakaapeleita pitkin välitettyjä puheluja Euroopan ja Amerikan ja toisaalta Euroopan ja Pohjois-Afrikan välillä.

Raportin mukaan Yhdysvalloilla on odotettua kehittyneempää tietotaitoa seurata nyt myös internetin ja GSM-verkkojen välityksellä tapahtuvaa tiedonkulkua.

Yhdysvaltalaisten on mahdollista seurata usein yksityiskohtaisestikin yritysten maanosien välillä tapahtuvaa kaupanhierontaa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme