Mainos
Mainos

USA:lta omat asetarkastusjoukot Irakiin?

Yhdysvallat suunnittelee lähettävänsä Irakiin täsmäiskujen myötä omia asetarkastusjoukkoja. Mukaan saattaa tulla joukkoja myös liittolaismaista.

Nimettömänä pysyttelevä amerikkalaisviranomainen kertoi eilen, että Yhdysvallat saattaa tunkeutua Irakiin aseistetuin joukoin, ellei Irakin johtaja Saddam Hussein päästä YK:n omia asetarkastusjoukkoja maahan.

Lähteen mukaan amerikkalaisjoukkojen asetarkastukset Irakissa ovat yksi pääpuheenaiheista, kun Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ja Britannian pääministeri Tony Blair tavannevat toisensa viikonloppuna Yhdysvaltojen Camp Davidissa.

Viranomaisen mukaan ei ole poissuljettua, että Yhdysvaltain johtamaan asetarkastusretkeen osallistuisi joukkoja myös muista maista. -Siitä keskustellaan. Lopullista sopimusta Camp Davidissa tuskin vielä viikonloppuna tehdään, lähde kommentoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Irakin presidentti on esiintynyt uhmakkaana Yhdysvalloille puheessaan Bagdadiin kokoontuneille arabimaiden parlamentaarikoille. Saddam sanoi Irakin torjuvan minkä tahansa Yhdysvaltain hyökkäyksen hallintonsa kaatamiseksi.

(Huomenta Suomi 05.09.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme