Mainos
Mainos

USA:lta protesti Japanin valaanpyynnistä

Yhdysvallat boikotoi Japanissa tällä viikolla pidettävää ympäristöministereiden kokousta. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan kyseessä on protesti Japanin valaanpyyntiohjelman laajentamista vastaan.

Valaita

Yhdysvallat aikoo myös peruuttaa kahdenkeskiset kalastusneuvottelut, joiden oli määrä alkaa syyskuussa. Lisäksi maa vastustaa Kansainvälisen valaanpyyntikomission IWC:n ensi vuoden kokouksen pitämistä Japanissa.
Yhdysvallat on aiemmin uhannut Japania taloudellisilla pakotteilla, jollei maa lopeta nk. tieteellistä valaanpyyntiään.
Yhdysvaltain, Britannian ja merkittävimpien ympäristönsuojelujärjestöjen vastustuksesta huolimatta Japani ilmoitti heinäkuun lopulla aloittavansa kaskelottien ja brydenvalaiden pyytämisen.
Valaiden kaupallinen pyynti on ollut maailmanlaajuisesti kiellettyä vuodesta 1986 lähtien. Tutkimustarkoituksiin saa kuitenkin pyytää valaita, ja tätä porsaanreikää sekä Japani että Norja käyttävät perusteena valaanpyynnin jatkamiselle.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme