Mainos
Mainos

USA:lta uusi Irak-päätöslauselma?

Yhdysvallat saattaa esitellä liittolaistensa kanssa suunnitteleman uuden Irakia koskevan YK-päätöslauselman jo tällä viikolla.

Yhdysvaltain Valkoisen talon tiedottaja Ari Fleischer kertoi, että ajoitus riippuu tuloksista meneillään olevissa keskusteluissa, joita käydään Yhdysvaltain hallituksen ja liittolaisten välillä.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush toisti tänään, että Saddam Hussein on uhka Yhdysvalloille ja Yhdysvallat tulee hoitamaan hänet.

Britannian pääministeri Tony Blair kertoi tänään, että hän haluaa toisen Irak-päätöslauselman YK:n turvallisuusneuvostolta ennen kuin mahdollinen sota voidaan aloittaa.

Myös Turkin presidentti Ahmet Necdet Sezer sanoi tänään, että YK:ssa on hyväksyttävä uusi Irakia koskeva päätöslauselma ennen kuin Turkki voi sallia amerikkalaisten taistelujoukkojen pääsyn maahan. Sezerin mukaan ulkomaisia sotilaita voi olla Turkin maaperällä vain tilanteessa, jota voi pitää kansainvälisen oikeuden mukaisena.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme