Mainos
Mainos

USA:n ääntenlaskennan takaraja pysyy samana

Floridan osavaltion vaaliviranomaiset ovat päättäneet, ettei tarkastuslaskennalle varattua aikaa pidennetä.

Kummasta presidentti?

Yhdysvaltain presidentinvaalien ääntenlaskukiistaa käsitellään nyt oikeudessa. Republikaanit haluavat estää äänten käsinlaskennan Floridassa, demokraatit puolestaan vastustavat takarajaa, jonka mukaan tarkistuslaskenta on lopetettava huomenna puoleenyöhön mennessä.

Floridan osavaltion korkein vaaliviranomainen Katherine Harris on ilmoittanut pitävänsä kiinni takarajasta, vaikka laskenta on todennäköisesti silloin vielä kesken joissakin piirikunnissa. Vaaliviranomaisten mukaan Floridan tulos ilmoitetaan lauantaina, jolloin postiäänetkin on laskettu.

Demokraattien presidenttiehdokkaan Al Goren edustaja, entinen ulkoministeri Warren Christopher ilmoitti heti, että piirikuntien vaalilautakunnat tai Gore itse valittavat Harrisin päätöksestä. Christopher pitää päätöstä polittisena, sillä Harris on kampanjoinut presidentinvaaleissa republikaanien ehdokkaan George W. Bushin puolesta ja on tämän veljen Floridan kuvernöörin Jeb Bushin poliittinen tukija.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme