Mainos
Mainos

USA:n Afganistan-komentajaa tutkitaan Petraeuksen suhdekohusta

Yhdysvalloissa CIA-pomo David Petraeuksen salasuhteesta noussut kohu laajenee.

Turvallisuuslähteiden mukaan soppaan on sekaantunut myös Yhdysvaltain Afganistanin-komentaja kenraali John Allen.

Allenin epäillään lähettäneen "sopimattomia" sähköposteja Petraeuksen perhetutulle Jill Kelleylle. Lähteiden mukaan FBI:lla on hallussaan 30 000 sivua kaksikon lähettämiä sähköposteja vuodesta 2010 lähtien.

Allenin oli määrä nousta Naton Euroopan-joukkojen komentajaksi ensi vuonna. Puolustusministeri Leon Panetta on nyt asettanut nimityksen jäihin. Panettan mukaan Allen jatkaa kuitenkin toistaiseksi Afganistanin Isaf-operaation johdossa.

Petrauksen salasuhde Paula Broadwelliin paljastui, kun mustasukkainen Broadwell lähetti Kelleylle uhkaavia sähköposteja, joissa hän syytti Kelleytä Petraeuksen vokottelemisesta. Kelley otti yhteyttä FBI:hin, joka selvitti viestien lähettäjäksi Broadwellin.

Wall Street Journalin mukaan FBI on aloittanut tutkinnan myös Kelleytä auttaneen FBI-agentin toiminnasta. Miespuolinen agentti oli lähettänyt Kelleylle valokuvia, joissa hän esiintyi ilman paitaa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme