Mainos
Mainos

USA:n agentit murtautuivat EU:n tietokoneisiin

Yhdysvaltain salaisen palvelun agentit murtautuivat Euroopan parlamentin ja EU:n komission tietokonejärjestelmiin saadakseen haltuunsa salaisia poliittisia ja taloudellisia tietoja, The Sunday Times -sanomalehti paljastaa. Yhdysvallat käytti tietoja hyväkseen viime vuoden GATT-neuvotteluissa, lehti lainasi EU:n turvallisuusasioista vastaavia virkailijoita.

Euroopan parlamentin tietokonejärjestelmään kuuluu noin 5000 europarlamentaarikkoa, virkailijaa ja tutkijaa. Siihen kuuluu myös henkilökuntaa komission päämajasta ja ministerineuvosta. Epäilykset heräsivät kun Yhdysvalloilla näytti olevan salaiseksi luokiteltua tietoa EU:n neuvottelutavoitteista, lehti kertoo.

-Selvisi, että järjestelmään oli murtauduttu vain muutamaa päivää ennen neuvotteluja, EU-virkailija kertoi lehden haastattelussa.
Hän sanoi, että "EU:ta ei kiinnosta eniten se, mitä kaikkea tietoja on kopioitu vaan varmistaa, että moinen ei toistu". Parlamentti onkin kutsunut englantilaisia tietoliikennealanasiantuntijoita parantamaan järjestelmän turvallisuutta ja estämään enemmät murtoyritykset.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme